Què és una assegurança de vida i per a què serveix?

que es assegurança de vida

Què és una assegurança de vida i per a què serveix

La vida és el més preuat que tens, tu ho tens clar. I, potser fins fa un temps ni tan sols t’havies parat a pensar molt en ella, potser tampoc en una assegurança de vida.

Simplement t’has deixat portar, gaudint i esprement al màxim el millor regal que t’han donat: la teva vida.

Per sort, el temps ens dóna la maduresa suficient per a deixar-nos de bogeries —o no—, valorar el que tenim i considerar què passaria si ho perdéssim tot.

És aquí quan les paraules “assegurança de vida” comencen a ressonar al teu cap. Però, Què és i per a què serveix exactament? Et donem la resposta en aquest article!

Què és una assegurança de vida i com funciona?

Per definició, una assegurança de vida és un contracte amb una entitat asseguradora, on acceptes abonar la pòlissa de manera regular i la companyia d’assegurances garanteix el pagament d’una suma de diners als teus beneficiaris en cas de defunció ja sigui per causes naturals, accident o malaltia.

També pot ser que tu siguis el prenedor de l’assegurança, és a dir, tu et fas càrrec de pagar les quotes, però l’assegurat (subjecte en la vida del qual es basa la pòlissa) sigui una altra persona.

En funció del tipus d’assegurança de vida que hagis contractat, també protegeix en situacions d’invalidesa. Imagina que et poses malalt o tens un accident greu i el resultat és una invalidesa total o absoluta.

En aquests supòsits, si has contractat una assegurança de vida amb cobertura per incapacitat, rebràs una indemnització que et permetrà mantenir la teva estabilitat econòmica i la de la teva família.

⚠️ Estigues atent! Algunes pòlisses d’assegurances de vida exclouen la cobertura d’unes certes causes de defunció com son actes imprudents, fets delictius, actes violents o esports de risc, entre altres.

Per això, el nostre consell és que t’assessoris molt bé sobre les condicions de la teva assegurança de vida.

Especificacions

Com a prenedor del l’assegurança, tu pots nomenar qualsevol persona o organització que desitgis com a beneficiari de l’assegurança de vida. Fins i tot pots nomenar més d’una persona, una bona notícia si tens més d’un fill i no et ve de gust jugar als favorits.

El beneficiari o els beneficiaris rebran la quantitat de diners que aparegui estipulada en la teva pòlissa d’assegurança. Aquest import econòmic, denominat cobertura, el fixes per endavant en el moment de contractar la teva assegurança de vida.

A més, també triaràs com pagar l’assegurança en cas que desitgis fraccionar la quota de manera mensual, trimestral o anual.

En definitiva, una assegurança de vida es podria considerar un contracte de protecció cap a aquells que més estimes. En altres paraules, una assegurança de vida és un paraigua de seguretat per a cuidar a nivell financer de les persones que t’importen.

Segons ICEA, actualment a tot l’estat espanyol hi ha més de 20.921.527 d’assegurats el que representa un 0,25% més que el període anterior.

Per a què serveix una assegurança de vida?

La principal funció d’una assegurança de vida és aportar tranquil·litat. I sí, sabem que pot sonar a clixé, però és la realitat.

Si tu mors, Qui es farà càrrec de les preocupacions quotidianes relacionades amb els diners? Qui i com continuarà pagant les factures, els costos que comporta la cura de les persones que depenen de tu, el préstec del cotxe o les quotes de la hipoteca? Fins i tot podem posar-nos més escatològics si cap… Qui pagarà el teu enterrament?

Siguem realistes. Quan un mor, el món no para. La roda continua girant estiguis tu al volant o no. Si algú depèn de tu econòmicament i tu mors, els problemes als quals s’enfrontaran seran greus.

Per tant, comptar amb una assegurança de vida i saber que en cas que moris o quedis incapacitat, els teus podran continuar endavant amb un ingrés assegurat, et dóna molta tranquil·litat veritat?

T’interessa tenir una assegurança de vida?
La resposta a aquesta pregunta com tot en la vida és… Depèn. De debò?

Sí, bàsicament perquè a l’hora de prendre la decisió de contractar una assegurança de vida influeixen les teves circumstàncies personals i l’etapa vital en la qual et trobis.

Quan pots prescindir d’una assegurança de vida?

➡️ Si no tens a ningú depenent dels teus ingressos.
➡️ Si tens uns estalvis importants al banc.
➡️ Els que t’envolten guanyen prou per a afrontar qualsevol tipus de contingència en el futur.

En canvi, si estàs complint fites importants en la teva vida que impliquen assumir responsabilitats com llançar un negoci, comprar un immoble amb hipoteca pel mig, casar-te o tenir un fill, l’assegurança de vida es pot convertir en el teu salconduit davant catàstrofes futures que impliquin la teva mort.

Comptar amb una assegurança de vida et permet resoldre un problema financer. Quan mors, els teus ingressos desapareixen i algú haurà de fer front als deutes pendents i a les despeses que continuaran arribant, encara que tu no ja no hi siguis. Normalment aquesta responsabilitat sol recaure en la parella, els fills o altres descendents. Creus que tenen la solvència suficient per a fer-se càrrec?

Fins i tot encara que no tinguis parella ni fills, pot ser que sí que tinguis a un pare o una mare en avançada edat. Què passaria si tu mors? Segurament ells no serien capaços d’afrontar les despeses que hagis acumulat durant la teva vida pels seus propis mitjans.

En totes aquestes situacions difícils, comptar amb una assegurança de vida és essencial perquè els teus sers estimats no sofreixin més del que ja ho estaran fent si tu has desaparegut per sempre de les seves vides.

Quant costa una assegurança de vida?

Ara que ja tens clar què és una assegurança de vida i per a què serveix potser et preguntes quant val.

I sí, és cert que els diners són importants, però aquí ja entra en joc quant val la teva tranquil·litat i la de les persones que més estimes.

En realitat, uns pocs cèntims al dia —molt menys del que et gastes en un cafè— és l’única cosa que necessites per a brindar als teus la protecció financera que necessitaran si alguna cosa et succeeix. Si mors o quedes incapacitat, ho faràs sabent que la teva família estarà cuidada.

L’oferta de preus d’assegurances de vida és amplíssima i els pagaments o primes varien molt en funció de l’asseguradora d’acord amb aspectes com, per exemple, la teva edat, el teu estat de salut, el teu estil de vida o la quantitat de diners que desitges cobrir.

✅ Si estàs decidit a contractar una assegurança de vida, investiga a fons el mercat i tria la millor oferta.

Prefereixes anar a lo segur? Des de Seguros Alegret t’ajudem a comparar preus fins a trobar la proposta que millor s’adapta a la teva butxaca.

【Esbrina quant costa la teva assegurança amb la calculadora de Seguros Alegret】

Sabem que el món de les assegurances pot ser difícil d’entendre amb tots els seus tecnicismes i regles, però també sabem que l’assegurança de vida és una eina clau per a protegir els teus sers estimats.

Ja coneixes què és una assegurança de vida i per a què serveix. Ara… parlem?

PUBLICACIONS RECENTS

CATEGORIES