✅ Diferència entre prenedor i assegurat en un contracte d’assegurances

Diferencia prenedor i asegurat

Prenedor i assegurat en un contracte d’assegurances, quina és la diferència?

 

Si acabes d’aterrar en aquest món buscant quina assegurança és la que més et convé, probablement t’has fet un bon embolic amb la quantitat de termes i conceptes que es manegen, prenedor i assegurat ? beneficiari i prenedor? L’hem encertat?

Un dels principals dubtes que sorgeixen és entendre la diferència entre prenedor i assegurat en un contracte d’assegurances. Si t’interessa conèixer-la, queda’t per aquí perquè ho entendràs ràpidament, sense paraules tècniques i amb diversos exemples.

Vine! Jugarem al Qui és qui? Prenedor o assegurat? Pren nota perquè no et liïn en contractar la teva assegurança.

 

Quina és la diferència entre prenedor i assegurat en un contracte d’assegurances?

 

El prenedor és la persona o titular que contracta la pòlissa d’assegurances, és a dir, qui s’encarrega de pagar les quotes. En quant a l’assegurat és la persona a qui cobreix l’assegurança.

Una altra figura a la qual no hem fet referència, però que et convé conèixer sobretot si tens interès a contractar una assegurança de vida és la del beneficiari. Es tracta de la persona o entitat (atès que pot ser un banc o una empresa) que cobra la indemnització d’una assegurança.

El cas més habitual és el de les assegurances de vida . En aquestes situacions, el beneficiari pot ser la parella o els fills de la persona morta —que es correspon amb l’assegurat—, també molt sovint el banc.

Has de saber que el prenedor d’una assegurança també pot ser l’assegurat. Per exemple, si contractes la teva pròpia assegurança de vida seràs prenedor i assegurat. En canvi, el beneficiari serà la persona o les persones que tu designis en el moment de la signatura.

També pot succeir que un assegurat sigui al seu torn prenedor i beneficiari d’una assegurança. Imagina que tu contractes una assegurança de vida i tens un accident. En cas d’invalidesa total i absoluta, tu com a prenedor de l’assegurança que ets també l’assegurat cobraràs el capital assegurat, per tant, ets també beneficiari.

Una altra situació que es pot donar és que el prenedor de l’assegurança i l’assegurat siguin persones diferents. Posa per cas que vols contractar una assegurança de vida per a cobrir la teva parella. En aquest cas tu series el prenedor i la teva parella la persona assegurada.

A continuació un vídeo de la UNED on s’expliquen molt bé aquests conceptes:

 

 

Recapitulem idees: Prenedor i assegurat, qui és qui?

 

Com va? Ho vas agafant? Per si de cas, recapitulem conceptes:

 

✅ Prenedor: Qui contracta l’assegurança.

✅ Assegurat: A qui cobreix l’assegurança.

✅ Beneficiari: Qui rep els diners en cas de sinistre o defunció.

 

I si volem filar encara més prim fins i tot podríem afegir el concepte d’asseguradora, que simplement és l’empresa o companyia d’assegurances amb la qual signes —contractes— la teva assegurança.

 

Solem plantejar-nos la diferència que hi ha entre prenedor, assegurat i beneficiari quan ens plantegem preguntes com aquestes:

 

➡️ Qui és el beneficiari de la meva assegurança de vida relacionada amb la hipoteca en cas que mori?

➡️ Puc pagar una assegurança de vida, però que no em cobreixi a mi sinó a la meva parella?

➡️ Si jo sóc titular d’una assegurança de vida i moro, la meva parella cobrarà la indemnització?

 

Les respostes a aquestes qüestions sempre queden recollides en el contracte de l’assegurança. Per tant, abans de signar una pòlissa assegura’t que tots les figures estiguin ben delimitades i clares. Així evitaràs inconvenients o malentesos en el futur.

Ara ja coneixes la diferència entre prenedor i assegurat en un contracte d’assegurances. Gràcies a aquesta informació estàs més preparat per a contractar la teva pòlissa.

Pensa que el món de les asseguradores es pot fer complicat si no tens les coses clares. Així que t’ajudarem amb el nostre comparador de preus.

 

【Esbrina quant costa la teva assegurança amb la calculadora de Segurosalegret】

I si encara creus que confons les figures de prenedor i assegurat, pregunta sense por. Som aquí per a ajudar-te!

PUBLICACIONS RECENTS

CATEGORIES